Als gevolg van de recente uitbraak van het corona virus – COVID-19 – verkeren veel ondernemingen plots in zwaar weer. Voor sommige ondernemingen is er geen acuut probleem, maar voor andere is een faillissement ineens een reëel scenario. 

Door een kwestie van vraag en aanbod worden veel producten en diensten nu goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan de lokale bloemenwinkel, de bloemen en planten staan nu voor een prikkie te koop omdat de vraag sterk is afgenomen door het COVID-19 virus. 

De grotere Nederlandse ondernemingen, de grootverbruikers zijn op zoek naar een strategische manier van kostenreductie. Denk aan de energieprijzen, deze zijn door de milde winter die we achter de rug hebben in combinatie met de onzekerheid rondom het COVID-19 virus flink gedaald. Sinds 1 januari begin dit jaar daalde de prijzen met wel 25%! Veel energie-inkopers zijn hier niet of niet voldoende van op de hoogte, begrijpelijk ook want de meeste organisaties zien dit als bijzaak. Gezien de aangescherpte wet en regelgeving kunnen we dit beter hoofdzaak noemen. Maar juist NU, nu de meeste inkopers thuis werken en meer tijd beschikbaar is voor zaken als energiebesparing en kostenreductie is het verstandig om hier meer aandacht aan te besteden. Pak het jaar overzicht erbij, kijk naar het verbruik, de kosten en naar de mogelijkheden met oog om de toekomst. Wat is verstandig, gezien de huidige situatie?

energie kosten 2021

Zoals hierboven genoemd werken veel inkopers vanuit huis en biedt de technologie ons diverse mogelijkheden om toch in “persoonlijk” contact te komen met elkaar. Daarom bieden wij vanuit PowerQ een geheel vrijblijvend en kosteloos Zoom call met een van onze Energy Resultants aan om met elkaar te kijken of het collectief  interessant kan zijn voor de organisatie. Zoja, wat zou dan de beste inkoopstrategie zijn om toe te passen?

Plan een persoonlijk advies gesprek